Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Meer diefstal van Duitse auto's

Criminelen azen volgens onderzoek met name op Duitse auto's, en opereren steeds meer professioneel in groepen.
Met name hebben ze het voorzien op de (vrij) nieuwe en snelle auto's. Juist daarvan werden er de laatste jaren meer gestolen. In de eerste 5 maanden van dit jaar ging het om 1.311 gestolen auto's, 14 procent meer dan in dezelfde periode van het vorig jaar. Van 2011 op 2012 was de toename over het hele jaar al 8%.

Met name de snelle en dure Duitse auto's vanaf bouwjaar 2010 zijn populair. blijkt uit het onderzoek van de Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit, dat donderdag 6 juni werd gepresenteerd. Opmerkelijk nu het totaal aantal gestolen auto's sinds 2010 met 11000 stuks redelijk stabiel is.

Wie denkt dat de dieven het meest actief zijn in de 'grote steden' als Amsterdam, Rotterdam en den Haag komt bedrogen uit, Want met name de grensregio's blijken populairder te zijn dan voorheen.

Alarm
Natuurlijk zijn er heel wat autoverzekeringen, die bij diefstal van de auto een vergoeding geven. Dat kan variëren vanaf een dagwaardevergoeding tot en met een vergoeding van de volledige nieuwwaarde van de auto. Bovendien zijn er autoverzekeraars die bij diefstal een aanvullende vergoeding verlenen voor iedere dag dat de auto niet beschikbaar is. Meestal beperkt tot 30 dagen.

Het neemt niet weg, dat vrijwel iedere automobilist 'armer' wordt van een gestolen auto. Al was het alleen maar vanwege 'het gedoe'.
Een deugdelijk alarm zal de diefstal overigens helemaal nooit kunnen voorkomen. Maar wanneer de auto zichtbaar is beveiligd, wordt voor het dievengilde de auto een stuk onaantrekkelijker. 

Toch gestolen?
En zou u toch een keer met een diefstal van uw auto worden geconfronteerd. Doe dan onmiddelijk aangifte bij de plaatselijke politie. Bent u in het buitenland? Doe dan daar aangifte.
En neem daarna gelijk met ons contact op.
Dan proberen wij voor u de schade zoveel mogelijk te beperken.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 07-06-2013. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.