Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Nieuwe oplossingen voor te grote hypotheekschulden?

Nu de recente 'Blokhypotheek' geen of nauwelijks effect blijkt te hebben op de vastzittende woningmarkt, zoekt Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) naar alternatieven. Hij zoekt uit of woningbezitters, die na verhuizing nog met een restschuld blijven zitten deze kunnen meeverhuizen naar de nieuwe woning met behoud van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
 
Dat stellen bronnen in het Financieele Dagblad. Een restschuld ontstaat als een woning bij verkoop minder oplevert dan de uitstaande schuld. Als die mag worden meegenomen naar een nieuwe NHG-hypotheek, draagt dat bij aan het vlottrekken van de huizenmarkt.
 
Het plan komt slechts twee maanden na het woonakkoord, een reeks speciale maatregelen om de woningmarkt een impuls te geven. Eerder besteedde het regeerakkoord daar ook al aandacht aan. Volgens marktpartijen is
het voor mensen met een restschuld nog altijd erg lastig om te verhuizen, omdat banken die schuld niet willen financieren in een nieuwe hypotheek


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 07-05-2013. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.