Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Rood staan steeds duurder

De meeste Nederlanders blijken geen enkel idee te hebben over de kosten van 'rood staan'. En dat terwijl meer dan de helft aan geeft regelmatig of zelfs constant rood te staan. Een onderzoek dat op 7 augustus jl. door TNS-Nipo werd gehouden bracht dit aan het licht.

Kosten
Fortis berekent op dit moment volgens opgave 14,8% rente en ABN/Amro zelfs 14,9%. Volgens opgave van de nieuwsdienst van RTL-4 hebben onder meer de Rabobank en de Postbank het tarief voor rood staan zelfs recent nog verhoogd. De banken zouden niet bereid zijn geweest dit toe te lichten. 

Schattingen
Tijdens het onderzoek werd een grote groep Nederlanders naar hun schatting gevraagd over de kosten van het rood staan. De schattingen liepen uiteen van 3% tot zelfs 25%. Men heeft dus inderdaad geen idee.

Niet rood
Een kleine 10% van de ondervraagden heeft er bewust voor gekozen nooit rood te kunnen staan. Van de mensen die die mogelijkheid nog steeds wel hebben geeft ruim 60% aan daar helemaal geen gebruik van te maken.

Wel rood
Het onderzoek geeft per saldo aan, dat bijna 40% regelmatig 'in de min' staat. En 2% zelfs constant. Daarbij is nog geen rekening gehouden met het aantal mensen dat aankopen met consumentenkrediet heeft gefinancierd.

Commentaar
Nu er steeds meer reclame wordt gemaakt voor 'gemakkelijk lenen', wenste de Tweede Kamer recentelijk zelfs nog een verbod op de reclame zoals sommige aanbieders die bijvoorbeeld rechtstreeks op de TV maken. Het maakt in ieder geval duidelijk dat financieel advies en meedenken over de juiste oplossingen, belangrijker is dan ooit. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 09-08-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.