Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

AOW-gat komt hard aan

Afgelopen jaar kondigde het Kabinet aan de leeftijd waarop ouderen van hun AOW konden gaan genieten stapsgewijs te zullen verhogen. Nu is dat nog 65, maar in de komende tijd zal dat moment periodiek worden opgehoogd. In 2021 zal de AOW-leeftijd daardoor zijn gestegen naar 67.

Het betekent, dat de komende 65-plussers niet meer op hun 65-e verjaardag hun AOW zullen ontvangen, maar later.

Voor velen ontstaan daardoor forse financieringsproblemen. Want in wezen gaan alle huidige pensioenregelingen er van uit, dat het oudedagsinkomen zal bestaan uit AOW plus pensioen. Maar wie straks 65 wordt zal dan wel het 'pensioen' uitgekeerd zien worden, maar zal moeten constateren, dat die beloofde AOW er nog niet zal zijn. Per persoon kan dat fors in de papieren gaan lopen.

Doorwerken
Voor personen die nog actief aan het arbeidsproces deelnemen bestaat weliswaar de mogelijkheid van langer door werken, maar het is dan wel de vraag of de werkgever die mogelijkheid biedt. Is die mogelijkheid er niet, dan valt de 65-plusser straks een paar jaren fors in inkomen terug.

VUT pre-pensioen
Wie inmiddels al is gestopt met werken en van een VUT- of prepensioenuitkering geniet, in afwachting van de AOW, heeft die mogelijkheid van doorwerken zelfs helemaal niet. De Vutters zullen dan ook straks geconfronteerd worden met een forse daling van het inkomen. Weliswaar tijdelijk, maar daarom niet minder fors.

Sparen
Het betekent, dat het van groot belang gaat worden of u als toekomstige AOW-er straks over voldoende eigen middelen beschikt om dat gat te overbruggen. Want als een ding zeker is, dan is het wel dat de komende generatie 65-plussers het een aantal maanden (of jaren) veel minder goed zullen hebben dan verwacht.

We helpen u graag met het plannen daarvan.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-01-2013. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.