Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Regeerakkoord. Stand van zaken

Zoals verwacht is het Regeerakkoord niet lang intact gebleven. Veel maatregelen, zoals de inkomensafhankelijke zorgpremie, zijn geschrapt of aangepast. Hoewel nog altijd druk wordt dooronderhandeld, geven wij hierbij een overzicht van de laatste stand van zaken. Met zoals gebruikelijk het grootste mogelijke voorbehoud.

 Inkomensafhankelijke zorgpremie
 Het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie en het eigen risico gaat niet door. Ook blijft de zorgtoeslag bestaan.

Tarieven inkomstenbelasting
Vanwege de aanpassing van de plannen m.b.t. de zorgpremies worden de eerder bekendgemaakte tarieven van de inkomstenbelasting en heffingskortingen voor 2013 aangepast. Het tarief van de 1e schijf wordt 37%, dat van de 2e en 3e schijf (ongeveer) 45% en van de 4e schijf 52%. De derde tariefschijf wordt extra verlengd met € 2.000,- naar € 63.000,-.

De algemene heffingskorting wordt verhoogd met € 75,-, en met 3% afgebouwd voor inkomens tussen € 20.935,- en € 62.941,-.

De arbeidskorting wordt verhoogd met € 388,- en voor de hoogste inkomens afgebouwd tot 0 bij ruim € 110.000,-.

Overgangsrecht levensloop
Het overgangsrecht voor de levensloopregeling wordt per 1 januari 2013 beperkt tot 9 jaar. Dat betekent dat het per 1 januari 2022 wordt afgeschaft.

Het gehele levenslooptegoed kan in 2013 bestedingsvrij worden opgenomen, waarbij over slechts 80% ervan belasting wordt geheven. Het maakt niet uit of het saldo onder of boven de € 3.000,- ligt. Denk er hierbij wel aan dat een opname uit het levenslooptegoed uw verzamelinkomen hoger maakt. Dat kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw recht op eventuele toeslagen.
 
Aftrekbaarheid rente op restschuld hypotheek
Als in de periode 2013-2017 bij de verkoop van een woning een restschuld overblijft, kan de rente die daarover moet worden betaald, 10 jaar lang worden afgetrokken. 
Mogelijk kan straks het spaarsaldo of het belegd vermogen van een kapitaalverzekering eigen woning gebruikt worden om tussentijds af te lossen. Minister Blok van Wonen en Rijksdienst gaat hierover in gesprek met het Verbond van Verzekeraars.

Rente op startersleningen huizenkoper
De rente van een starterslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten blijft aftrekbaar.

Assurantiebelasting
Nadat eerst door het kabinet werd gekozen voor het verhogen van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% per 1 januari 2013, werd die datum onlangs verschoven naar 1 april 2013. De laatste kabinetsplannen geven echter aan dat de invoering toch per 1 januari aanstaande zal plaatsvinden.

 

 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 20-11-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.