Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Positief nieuws voor hypotheken

Door de kabinetsplannen was uitgebreide onrust ontstaan op het gebied van hypotheken. Zo sterk zelfs, dat de groeiende onrust de woningmarkt nog verder 'op slot' zou gaan zetten. Met name het feit, dat vanaf 1 januari 2013 hypotheekrente alleen nog aftrekbaar zou zijn indien de lening zou worden afgelost middels annuïteiten heeft grote onrust veroorzaakt. Immers wat te doen met bestaande hypotheken die moeten worden 'meegenomen' naar een volgende woning?

Bestaande hypotheek wordt ontzien
Vrij snel bleek dat de soep niet zo heet gegeten hoefde te worden. Want woningbezitters met een bestaande hypotheek zouden worden ontzien voor zover de nieuwe hypotheek niet hoger zou worden dan de oude hypotheek. Wie dus een andere woning koopt kan zijn oude spaarhypotheek gewoon meenemen naar de volgende woning en wordt alleen voor het stuk hypotheek dat hoger is dan de oude hypotheek verplicht annuïtair af te lossen.

NHG
Daarna dreigde de NHG roet in het eten te gooien door te stellen, dat alleen hypotheekgarantie verkregen kon worden indien de lening voor de nieuwe woning volledig via annuïteiten zou worden afgelost. Het zou betekenen, dat woningbezitters met een spaar- of aflossingsvrije hypotheek gedwongen zouden worden hun lening volledig om te zetten naar een annuïteit, wanneer hypotheekgarantie gewenst zou zijn.
Gelukkig heeft de kersverse minister Blok (Wonen en Rijksdienst) begrepen, dat dit een verkeerde uitleg is van de kabinetsplannen. Hij heeft de regels gelijk aangepast.
Met andere woorden, wie na 1 januari een andere woning koopt kan zijn huidige hypotheek gewoon meenemen naar de volgende woning. Ook als hypotheekgarantie wordt gevraagd.
Uiteraard moet de betrokken geldgever dat toestaan, maar dat terzijde.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 09-11-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.