Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Nog steeds erg weinig pensioenbewustzijn

De helft van de Nederlanders heeft nog nooit nagedacht over hun financiële situatie als ze met pensioen zijn. Naarmate ze ouder worden, gaan ze zich daar steeds meer in verdiepen. Alleen is het dan doorgaans te laat om er nog maatregelen voor te nemen.

Plannen
Drie op de tien ondervraagden legt geld opzij voor na de pensionering, meestal door te sparen. Een kleinere groep probeert de uitgaven omlaag te brengen, bijvoorbeeld door de hypotheek af te betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën. Partners uit de financiële sector, de overheid, onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap werken hierin samen.
Het onderzoek is verricht voor de Pensioen3daagse 2012, die donderdag van start gaat. Hierbij zijn ruim 200 organisaties actief om Nederlanders zich te laten verdiepen in hun pensioen.

Langer doorwerken
Uit het onderzoek blijkt dat een vrij grote groep niet negatief staat tegenover langer doorwerken na de pensionering: 17 procent zou dat best willen en 5 procent is het absoluut van plan.

Commentaar
Eens te meer blijkt uit deze cijfers, dat het van groot belang is vroegtijdig in kaart te brengen hoe het met uw pensioen gesteld is. Waar kunt u straks op rekenen? En hoe kunnen de tekorten (als die er zijn) aangevuld worden?
Wij gaan er graag met u over in gesprek.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 27-09-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.