Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Melden afloopdatum hypotheek vaak te laat

Het aflopen van de rentevastperiode is een belangrijke reden om een hypotheek over te sluiten. Ruim een derde van de recent afgesloten hypotheken is van een oversluiter, een kwart is van een starter. Voor in totaal 22 procent van de recente sluiters is een aflopende rentevastperiode reden voor een nieuwe hypotheek.


Te laat
Ruim de helft van de hypotheekeigenaren wordt uiterlijk twee maanden voor het verlopen van de rentevastperiode door hun bank geïnformeerd. Voor die consumenten bestaat dan voldoende tijd om na te gaan of het aanbod van hun bank concurrerend genoeg is om te blijven.
In 15 % van de gevallen geven banken hun voorstel pas 4 weken voor de afloopdatum van het rentecontract door. Iets dat onfatsoenlijk genoemd mag worden. 
 
Tegenvallers
Het prolongatievoorstel valt voor ruim één op de drie personen tegen. Dit blijkt uit een onderzoek van de AFM onder consumenten.
Enerzijds komt dat doordat nog steeds heel wat geldgevers aan 'verlengers' andere rentetarieven in rekening brengen dan aan 'binnenhalers'. Anderzijds bestaat nog steeds een stevige concurrentie tussend e diverse aanbieders.
 
De AFM vindt dat voorzienbare teleurstellingen bij klanten moeten worden voorkomen bij het verlengen van de rentevastperiode bij hypotheken. Een financiële instelling kan het belang van de klant centraal stellen door dat goed te regelen en op tijd een nieuw aanbod te doen.

 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-03-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.