Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Gaat u er financieel op achteruit in 2012?

Uit onderzoek van het Nibud is gebleken dat iedereen dit jaar zal moeten inleveren. Er wordt een koopkrachtdaling verwacht van 1-2%. Gemiddeld gaat u er per maand tientallen euro’s op achteruit.
Dit kan zelfs oplopen tot meer dan € 200,00 per maand.

Als eerste is er natuurlijk de verhoging van de kosten voor de basisverzekering. Daarnaast zal er minder vergoed worden dan in 2011.

Voor de bijstandgerechtigden verandert er ook veel. Waar voorheen een individuele bijstandsuitkering aangevraagd kon worden, wordt er nu gekeken naar het inkomen van het totale gezin.

Ook wordt het doorwerken na de leeftijd van 57 niet meer gestimuleerd. Voorheen ontvingen werknemers van 57 jaar en ouder meer arbeidskorting dan jongere werknemers. Deze stimulans zorgde voor langer doorwerken. Deze regeling is dit jaar afgeschaft.

In onderstaand overzicht kunt u zien hoeveel men er gemiddeld per maand op achteruit gaat.

Deze huishoudens gaan er meer dan 100 euro per maand op achteruit:

Huishouden                                                                                         € per maand minder
Paar 1 kind                 Alleenverdiener werkend €50000                       100 
Paar 2 kinderen          Alleenverdiener werkend €50000                      104 
Paar 2 kinderen          Alleenverdiener werkend €75000                      106 
Paar zonder kinderen Tweeverdiener (5+5) €75000 & €40000          106 
Paar 3 kinderen          Alleenverdiener werkend €75000                      111 
Paar 3 kinderen          Alleenverdiener werkend €50000                      124 
Paar 3 kinderen          Tweeverdiener (5+4) €75000 & €75000           149 
Paar 4 kinderen          Alleenverdiener werkend €50000                      152 
Paar zonder kinderen Alleenverdiener vervroegd pensioen €50000 158 
Paar 5 kinderen          Alleenverdiener werkend €40000                      233 

En dan is er natuurlijk ook nog de aanpassingen in het pensioenstelsel. Verschillende pensioenfondsen hebben niet genoeg geld om de pensioenen in de toekomst te kunnen uitkeren. Het gaat hierbij om de drie grootste pensioenfondsen van ons land. Zij moeten de tekorten zien weg te werken, door aanvullende maatregelen te gaan nemen.

Maar wat betekent dit nu voor de gemiddelde werknemer?

Voor wie is aangesloten bij het ABP, PME of PMT zal er het een en ander gaan veranderen vanaf 2013. Het ABP zal de uitkeringen waarschijnlijk met een half procent gaan verlagen. De verwachting van PMT is een verlaging van 6-7%. PME gaat nog geen duidelijke uitspraak doen over de te verwachten verlaging. In februari zal er gekeken worden naar de definitieve aanpassingen.

Vooralsnog hoeft er bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn nog niet ingegrepen te worden. Bij BPF Bouw verwachten ze dat er ook geen drastische maatregelen genomen hoeven te worden. Voorwaarde hiervoor is wel dat de situatie op de financiële markt dit jaar moet gaan verbeteren.

D
aarnaast kan het gaan voorkomen dat een werknemer minder pensioen gaat opbouwen of meer premie moet gaan betalen. Voor werkenden betekent dit dat ze hun toekomstige uitkering zullen gaan zien verlagen, gepensioneerden zullen hun maandelijkse uitkering omlaag zien gaan.

O
p
www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u met uw DigiD inloggen en bekijken hoeveel pensioen u momenteel hebt opgebouwd. Mocht er dus bij uw pensioenfonds gesneden gaan worden in de uitkeringen, dan kunnen wij voor u uitrekenen wat op dit moment de uitkering zou gaan worden.

Opheffen van tekorten?

Er zijn diverse manieren om de eventuele tekorten die op de pensioendatum zouden kunnen gaan ontstaan op te lossen. Zoals sparen via een spaarrekening, fiscaal aftrekbaar sparen via lijfrente, versneld aflossen op de hypotheek of bijsparen in de pensioenregeling. Er zijn dus meer methodes om te werken aan een comfortabele pensioentijd. Alleen verschilt dat sterk per persoon. En daar gaan we graag bij helpen.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 24-01-2012. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.