Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Samenwonen: is alles goed geregeld?

Uit onderzoek van Wijzer in geldzaken en TNS Nipo is gebleken dat van de stellen die gaan samenwonen, 8 op de 10 een gezamenlijke bankrekening hebben. Daarnaast blijkt dat maar de helft van de stellen afspraken maakt over waar het huishoudgeld aan uitgegeven dient te worden.

Ook als het gaat om verzekeringen blijkt vaak nog niet alles synchroon te lopen. In een aantal gevallen blijkt zelfs dat beide personen soms nog hun eigen verzekeringspolis hebben lopen, terwijl het loont om deze samen te voegen. Vaak blijkt het hier te gaan om mensen die geen tussenpersoon hebben of niet of nauwelijks contact onderhouden met hun tussenpersoon.

Maar uw verzekeringen zijn niet het enige wat bekeken zou moeten worden. Ook het hebben van een zogenaamd samenlevingscontract kan voordeel en zekerheid bieden. Hierin worden afspraken op een rijtje gezet met betrekking tot financiële zaken. Maar ook over het verdelen van de bezittingen bij een eventuele beëindiging van de relatie.

Laat u dit doen bij de notaris, dan kunt u gelijk de afspraken over het partnerpensioen hierin op laten nemen. Ook voor een eventueel nabestaandenpensioen moet e.e.a. geregeld worden. Door het samenwonen te laten vastleggen in een contract kunt u bij uw pensioenverzekeraar aantonen dat u daadwerkelijk bent gaan samenwonen.

Bent u recentelijk gaan samenwonen en wilt u weten of u uw polissen kunt opzeggen om een gezamenlijke verzekering af te sluiten? Of wilt u gewoon weten welke stappen u allemaal dient te ondernemen voordat u gaat samenwonen? Neemt u dan contact met ons op. Wij zullen u hierbij graag helpen.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-09-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.