Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

'Gewoon' weer hypotheekgarantie

Door de te forse manier waarop banken in het verleden hypotheken verstrekten ontstonden in den Haag geluiden, om de maximale hypotheek te beperken tot 106% van de woningwaarde. Het werd bekend als de GHF-norm (Gedragscode Hypothecaire Financiering). 

NHG
De meeste woningen werden vanuit het verleden echter gefinancierd op basis van NHG (Nationale Hypotheek Garantie), met een maximum van 108% van de woningwaarde. Want juist die NHG maakt het mogelijk om vrijwel zonder eigen middelen toch een eigen woning te kunnen kopen.  

Druk
Door de druk die vanuit de GHF-norm op banken werd gelegd werd vaker van die NHG-norm afgeweken. Met als gevolg, dat het kopen van een eigen woning voor sommige kopers, vanwege het ontbreken van voldoende eigen middelen, onmogelijk werd.

Tal van hypotheekadviseurs hebben den Haag er op gewezen, dat deze dubbelzinnige manier van beoordelen (GHF-norm, naast NHG-norm) de woningmarkt verder 'op slot' zet, wat in praktijk al merkbaar begon te worden.

Vandaag heeft de Minister dan ook bevestigd, dat banken de NHG-norm gewoon mogen blijven hanteren.

Eindelijk weer eens rust op hypotheekterrein.
Onze hypotheekadviseurs zijn u dan ook graag van dienst.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 24-08-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.