Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Steeds meer woninginbraak

In de maanden juni en juli blijkt het inbrekersgilde vaker actief te zijn geweest dan het afgelopen jaar. Met name inbraak in woningen blijkt sterk te zijn toegenomen. Dat geven voorlopige cijfers aan zoals die door de politiekorpsen bekend werden gemaakt. Het aantal aangiftes blijkt met 10% te zijn gestegen.

Ook de Raad van Korpschefs bevestigt deze trend. De oorzaak schrijft men toe aan de verdere professonalisering van de inbreker. Ook wordt het ontbreken van Europese binnengrenzen aangehaald. "In de plaats van verslaafde inbrekers komen nu onder andere Roemenen, Polen en Bulgaren, die weinig sporen nalaten", aldus een zegsman.

Het grootste deel betreft nog steeds wel inbrekers die gebruik maken van de gelegenheid, zoals een open raam. En dat betekent, dat de bewoner zelf nog steeds de eerste is die het risico op inbraak kan verminderen.

 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-08-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.