Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Nieuwe vorm van internetcriminaliteit

Criminelen hebben recent nieuwe methodes bedacht om via internet financiële gegevens te bemachtigen. Vooral op vakantieadressen en in internetcafe's blijkt de methode populair te zijn. Daartoe maakt men gebruik van ingenieuze hulpstukken. Bekend onder de naam 'keylogger'.

De methode is even eenvoudig als geraffineerd en stelt de criminelen in staat snel bankgegevens, rekeningnummers en inlogodes te achterhalen. Om alle handelingen van het toetsenbord te kunnen registreren plaatst de crimineel dit hulpstuk tussen de stekker van het toetsenbord en de PC. Op de modernere computers worden vergelijkbare hulpstukken aangetroffen op de USB-ingang van de computer. Deze keyloggers onthouden alle toetsaanslagen en registreren feilloos welke gegevens door de PC-gebruiker worden ingetoetst. Waarna het voor de crimineel aan het einde van de dag eenvoudig is geworden bankrekeningen te plunderen 


Het betekent, dat u, voordat u op uw vakantieadres het internet op wilt gaan, eerst dient te controleren of de achterkant van de betrokken PC 'schoon' is, en dat op de USB-ingang geen hulpstukken zijn geplaatst. 
Ziet u bijgaande module geplaatst, zeker wanneer u die aantreft op de USB-uitgang van de computer, dan is de kans groot, dat men uw handelingen op het internet probeert te volgen en verdient het aanbeveling een andere PC te zoeken.


Niet altijd
Oudere compters maken soms nog gebruik van zgn. PS/2-converters, waardoor ze, ondanks hun leeftijd, toch nog binnen de moderne Internetomgevingen kunnen blijven functioneren. Helaas zien die er vergelijkbaar uit.

Wilt u dus altijd op zeker spelen, kies dan een computer uit waar geen vergelijkbare hulpstukken op aanwezig zijn.
Of, neem gewoon uw eigen (beveiligde) laptop of I-pad mee. 

 

 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-07-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.