Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Maak uw rechtsgang betaalbaar

Het aantal juridische procedures in Nederland is nog nooit zo snel toegenomen als de afgelopen jaren. Veel van deze procedures gaan over aansprakelijkheid. Aansprakelijkheid in de zin dat iemand aansprakelijk wordt gesteld om de schade van de andere persoon te moeten vergoeden. Dat iemand opdraait voor de schade van een ander is uiteraard niet vanzelfsprekend. En daar ontstaat ook menigmaal discussie over. Want bent u wel aansprakelijk? En heeft de tegenpartij dus wel of geen recht van spreken? In deze nieuwsbrief informeren wij u daar verder over.

Het lijkt wel of we het steeds moeilijker vinden om onderling uit onze conflicten te komen. We stappen sneller naar de rechter. We nemen vaker een advocaat in de hand. Conflicten kunnen op tal van gebieden ontstaan. De meest voorkomende conflicten hebben wij hieronder voor u op een rij gezet.

 

  • Een geschil met een medeweggebruiker. Meestal na een ongeval.
  • Geschillen met werkgevers. Over het recht van ontslaan of wijziging in taken waardoor een terugval in salaris kan ontstaan.
  • Geschillen met de gemeente en andere overheidsinstanties. Meestal over het wel of niet verlenen van een bouwvergunning of een wijziging in het bestemmingsplan.
  • Ruzie met de buren. Bijvoorbeeld over erfafscheidingen etc.
  • Geschillen met de aannemer over het niet correct opleveren van werk of het drastisch overschrijden van de vooraf afgesproken kosten.
  • Familieruzie. Hier gaat het onder meer om de verdeling van een erfenis of bij een echtscheiding.

Bij veel van deze conflicten is juridische bijstand nodig. Echter, de kosten om uw recht te halen zijn behoorlijk hoog. Denkt u maar eens aan het honorarium van een advocaat die vaak al minimaal € 200 per uur rekent. En dan krijgt u nog te maken met allerlei bijkomende kosten van deskundigen, griffierechten, etc. Vandaar dat wij u wijzen op de mogelijkheid van het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering geeft u recht op juridische bijstand bij een groot aantal juridische conflicten waar u als consument mee te maken kunt krijgen. De dekking van deze verzekering is in verschillende pakketten te verkrijgen, waarbij de dekking varieert. Wilt u meer weten over de rechtsbijstandverzekering, laat ons dat dan even weten.

Wilt u als ondernemer weten welke mogelijkheden er voor u zijn op het gebied van rechtsbijstand? Ook daarbij kunnen wij u ondersteunen. Want ook u als ondernemer kunt aanlopen tegen tal van juridische problemen. En juist daarbij willen wij u zaken uit handen kunnen nemen.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 20-05-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.