Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Kabinetsplannen 2011

Bezuinigingen 2011

Het was een andere Prinsjesdag dan anders. De Koninklijke familie, de balkonscène en ook de hoedjesparade waren hetzelfde. Maar ditmaal werden de rijksbegroting en de miljoenennota gepresenteerd door het demissionaire kabinet. Wat dat precies voor u betekent, leest u verderop in het artikel.

We zeiden het al. Deze Prinsjesdag was anders dan anders. Een demissionair kabinet dat de rijksbegroting, de verzameling van de begrotingen van alle ministeries, en de miljoenennota, een toelichting op de begroting, presenteert. Bovendien was er geen voltallig kabinet aanwezig bij de troonrede. De PvdA ontbrak, aangezien zij zich in februari van dit jaar heeft terug getrokken uit de regering.

Ook het gewoonlijke Tweede Kamer debat over de begroting, de Algemene Beschouwingen, werd afgelast. Dit debat zal één van de eerste activiteiten worden van de nieuwe Tweede Kamer, na de kabinetsformatie.

Een ander gevolg van deze, ‘light-versie’ van Prinsjesdag is dat de inhoud van de Begroting weinig uitgesproken is. De begroting is een verzameling van wetsvoorstellen die worden voorgelegd aan de Tweede Kamer. Omdat het demissionaire kabinet alleen ‘op de winkel past’ zijn er weinig opvallende of verrassende wetsvoorstellen.


Bezuinigingen voor 65 plussers

Bent u de 65 gepasseerd of is uw partner 65-plus? Dan zijn er ook specifieke maatregelen die invloed hebben op uw financiële situatie. Een eerste maatregel in dit kader is de AOW-tegemoetkoming. Als AOW-er ontvangt u bovenop uw uitkering € 34,26 bruto per maand. Deze tegemoetkoming verandert in een koopkrachttegemoetkoming. Bovendien wordt deze alleen nog uitbetaald als u in Nederland woont.

Een andere belangrijke maatregel is dat de toeslag AOW, het bedrag dat u als 65-plusser met een jongere partner dan 65 jaar, ontvangt, daalt met 8%. Dit gaat in per 2011 en kan u bruto € 56,- per maand schelen.

Daarnaast worden de tegemoetkoming voor oudere belastingplichtigen en de tegemoetkomingen voor nabestaanden en arbeidsongeschikten licht verlaagd.

Wilt u weten of uw financiële toekomst nog steeds gegarandeerd is? Neemt u dan contact met ons op.


De zorg

Het was te verwachten. Het demissionaire kabinet wil ook aanzienlijk bezuinigen op de zorg. De verwachting is dat de zorgpremie op een jaarlijkse basis met € 100,- stijgt. Hier komt wel een fiscale compensatie tegen over te staan. Het eigen risico gaat zoals verwacht omhoog. Volgend jaar stijgt deze ten opzichte van de huidige € 165,- naar € 170,-.

Ook dit jaar verdwijnen er een aantal onderdelen uit het basispakket:
• Hulpmiddelen waaronder rollators, krukken en looprekken.
• Anticonceptiemiddelen, vrouwen en meisjes onder de 21 jaar uitgezonderd.
• Mondzorg voor 18 tot 21-jarigen.
Daarnaast komen meer fysio- en oefentherapie behandelingen voor uw eigen rekening. Antidepressiva mogen slechts beperkt worden voorgeschreven en er komt een eigen bijdrage voor zwaardere geestelijke gezondheidszorg en patiënten in instellingen voor langdurige zorg.

Stoppen-met-roken programma’s worden juist aan het basispakket toegevoegd. Omdat stoppen met roken directe gezondheidswinst oplevert. Het kabinet wil ook investeren in het tegengaan van de relatief hoge babysterfte. Dit willen ze doen door te investeren in extra controles en betere samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen en kraamzorg.

Tegen het einde van het jaar krijgt u de nieuwe polis van uw zorgverzekering. U weet dan precies hoe het er voor staat. Wilt u overleggen? We zorgen er samen met u voor dat uw zorgverzekering aan uw wensen blijft voldoen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-10-2010. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.