Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Het weer en uw verzekeringen


De zomer is nog niet voorbij, maar de meesten van ons zijn al weer aan het werk. Het gewone leven start weer op. En het weer loopt zelfs al vooruit op het herfstseizoen. De afgelopen weken heeft het af en toe zo heftig geregend dat kelders overstroomden en de straten blank stonden. Ook het verkeer heeft een hoop te lijden gehad van de zware regenval. Het weer lijkt steeds extremer te worden, ook in Nederland.

Maar hoe staat het ervoor met uw verzekeringen? Bent u voldoende, voor zover mogelijk, verzekerd tegen dit extreme weer?

Inboedel
Er zijn verschillende dekkingen als het gaat om uw inboedel en ook deze verschillen per verzekeraar. Waar de één alleen maar het risico van brand dekt, dekt de ander ook het overlopen van de dakgoot.
Maar wat nou als de inhoud van de riolering omhoog is gekomen of uw kelder is volledig onder gelopen met water? En uw kasten en de vloerbedekking zijn dan niet meer te redden? Vergoedt uw verzekeraar dan wel de opgelopen schade?
Om er zeker van te zijn dat u de juiste dekking heeft zullen wij graag met u om de tafel gaan zitten.

Opstal
Ditzelfde geldt voor de opstalverzekering. Heeft u een huurhuis dan wordt de eventuele schade aan uw huis meestal door de woningbouwvereniging opgelost. Maar bent u zelf eigenaar van een huis, dan zult u de schade dus ook zelf moeten betalen. Een goede dekking van uw verzekering kan u hierbij helpen. Houdt daarbij wel rekening dat een goed onderhoud van uw huis ook meer kan bijdragen aan een eventuele vergoeding. Stormschade en nalatigheid gaan namelijk niet vaak samen bij verzekeraars.
Wilt u weten of u een optimale dekking heeft? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Verzekerde som
Het is denkbaar dat uw verzekeraar bij schade niet wil uitkeren, omdat de verzekerde som te laag blijkt te zijn. Om er zeker van te zijn dat uw verzekerde som hoog genoeg is kunt u hiervoor een inboedel- of herbouwwaarde meter invullen. Deze geven u een garantie tegen onderverzekering en hierdoor weet u zeker dat u een goede verzekerde som hebt.

Eigen risico
Veel maatschappijen hanteren een eigen risico als het gaat om stormschade aan uw woonhuis. Deze kan wel oplopen tot 2% van de verzekerde som, wel met een zeker maximum. Dit betekent dus ook dat indien uw schutting door de storm onherstelbaar geworden is, en u heeft hier dekking voor, de verzekeraar de schade vergoedt, minus het eigen risico.

Auto
Storm kan o.a. schade veroorzaken aan uw (stilstaande) auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan takken die van bomen afbreken. Op uw WA verzekering is er geen dekking voor die schade aan uw auto: de WA verzekering vergoedt alleen de schade die u met uw auto aan een ander toebrengt. De stormschade aan uw auto valt wel onder de zogeheten cascodekking. Op zowel de beperkte als volledige cascodekking is stormschade meeverzekerd.
Mocht uw auto nu of in de toekomst hierdoor beschadigd zijn geraakt, dan zal uw verzekeraar de schade vergoeden, over het algemeen zonder verlies van korting.
Wilt u uw dekking aanpassen voor uw auto? Geef ons uw gegevens door en wij gaan voor u kijken welke mogelijkheden er voor u zijn.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-09-2010. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.