Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Banken verdacht van prijsafspraken

Bob Maas van de Vereniging Eigen Huis verdenkt banken ervan onderlinge prijsafspraken te maken over de hypotheekrente. Ook vanuit het Financiële Dagblad kwam afgelopen vrijdag die suggestie, nu daar werd meegedeeld, dat banken de hypotheekrente kennelijk niet laten meedalen met de lagere rente op internationale markten. 
Door zo te handelen behalen de banken forse extra winsten over de rug van de consument, zo wordt gezegd. 

Een lage hypotheekrente is volgens Maas juist nodig om de woningmarkt weer in beweging te krijgen.

Op het bericht in het Financiële Dagblad van afgelopen vrijdag reageerde een woordvoerder van het SBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) dat de toegevoegde waarde van de banken aan de Nederlandse economie inmiddels al is gestegen tot 24 miljard euro, tegen 16 miljard euro in 2009.  Dit zou vooral komen door de hoge marges op hypotheken.

Door de vermeende prijsafspraken zou er een gebrek zijn aan concurrentie tussen de banken, die tachtig procent van de Nederlandse hypotheekmarkt in handen hebben. De Nederlandse Vereniging van Banken ontkent dat de markt niet concurrerend is.

Commentaar
Een reden temeer om goed te vergelijken. Maar dat doen wij graag voor u.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-08-2010. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.