Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Duitsland verhoogd pensioenleeftijd

Nederland is niet het enige land, dat de problemen met de vergrijzing erkent. De toenemende hoeveelheid 'gepensioneerden' ten opzichte van de hoeveelheid werkenden heeft in Duitsland nu geleid tot het verhogen van de pensioenleeftijd. Vanaf 2012 wordt de pensioenleeftijd daar geleidelijk opgehoogd naar 67 jaar. Dat moment moet dan in 2029 bereikt zijn. Het Duitse parlement (de Bondsdag) ging daar gisteren mee akkoord.
De jaargang 1947 is als eerste aan de beurt. In 2012 zal die 1 maand langer moeten doorwerken.

Commentaar:
Het is duidelijk, dat de financiering van de 'oude dag' problemen begint te vertonen. Ook in Nederland wordt naar oplossingen gezocht. En het is niet langer onwaarschijnlijk, dat ook de AOW-hoogte ter discussie zal komen. Langer werken, minder pensioen, het zijn allemaal maatregelen die de financierbaarheid van het 'pensioen' draagbaar moeten maken. Maar ze maken tegelijkertijd ook erg duidelijk, dat wie eerder of 'comfortabel' met pensioen wil, daar zelf de maatregelen voor zal moeten nemen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 10-03-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.