Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Autorijden goedkoper?

In Nederland is de belastingdruk vrij hoog. Zeker op nieuwe auto’s. BTW en BPM duwen de aankoopprijs redelijk ver omhoog. Daarnaast bestaat ook nog de wegenbelasting. Vandaar, dat wij u in dit bericht informatie willen geven hoe u op die hoge belastingdruk zou kunnen besparen.

Zuinige auto’s verbruiken minder brandstof en produceren daarom minder koolstofdioxide (CO2), wat een belangrijke veroorzaker is van het zgn. ‘broeikaseffect’. Omdat het belangrijk is deze CO2-uitstoot te beperken  wil onze overheid het gebruik van energiezuinige auto’s stimuleren.

Energielabel
Zoals woonhuizen tegenwoordig een energielabel kunnen hebben, zo is er ook voor auto’s een energielabel ontwikkeld. Dit energielabel geeft aan hoe zuinig de betreffende auto is ten opzichte van andere auto’s die ongeveer even groot zijn. Het energielabel geeft dan ook de CO2-uitstoot weer. Omdat het belangrijk is die CO2-uitstoot te beperken, verleent de overheid een korting op de BPM (Belasting Personenauto's en Motorrijwielen), die hoger wordt naarmate de auto zuiniger is. Daartoe wordt gebruik gemaakt van energielabels. Deze worden jaarlijks door het RDW vastgesteld.
Het RDW hanteert daarbij 7 niveaus. Het meest gunstige niveau is label A en bij auto’s die van energielabel A zijn voorzien is de BPM dan ook het laagst. Hoe hoger het energielabel (niveau G is het hoogste niveau) hoe hoger de BPM.

Wegenbelasting
Het energielabel heeft bovendien grote invloed op de wegenbelasting. Voor zeer zuinige auto’s (energielabel A) wordt de wegenbelasting zelfs op € 0,00 gesteld. Meer informatie vindt u op www.belastingdienst.nl/particulier/auto_vervoer.html

Fiscale bijtelling
Rijdt u privé met een ‘auto van de zaak’ dan zult u in de regel meer loonbelasting moeten betalen. Het gaat dan om de zgn. ‘bijtelling’ die afhankelijk is van de catalogusprijs. Het energielabel is echter ook van invloed op deze bijtelling, want voor milieuvriendelijke auto’s met een zeer lage CO2-uitstoot kan de bijtelling zelfs nihil zijn. 

En wanneer u de keuze heeft gemaakt voor uw auto, kunnen wij u helpen de keuze te gaan maken voor de juiste autoverzekering. Zodat u veilig en wel op weg kunt gaan.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 23-06-2010. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.