Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Autoverzekeraars beperken vergoeding ruitherstel

Vanaf WA-extra is op vrijwel alle autoverzekeringen het herstellen van autoruiten standaard meeverzekerd. Of de ruit nu beschadigd raakte door inbraak, aanrijding of steenslag speelde daarbij feitelijk geen rol. Zelfs maakte het vaak niet uit wie de ruit voor u repareerde. Iedere nota kwam dan ook doorgaans voor vergoeding in aanmerking.

Autoverzekeraars melden echter de laatste tijd een bijzonder sterke toename van dit soort schades. Een groot deel daarvan komt voor rekening van de herstelbedrijven die opereren vanaf parkeerplaatsen. En dergelijke nota's blijken niet zelden hoger te zijn dan normaal. 

Beperkingen
Als reactie heeft een aantal autoverzekeraars nu maatregelen genomen, die  de explosieve toename van dit soort schades terug zouden moeten dringen. 
Bij die verzekeraars kan ruitschade soms van invloed zijn op de geldende geldende bonus-malus-korting. Soms ook wordt een hoger eigen risico gehanteerd. Er is zelfs al een verzekeraar die ruitschade uitsluitend nog vergoed in geval van aanrijding, diefstal of vandalisme en dan nog alleen in geval van een all-risks-dekking.

Voorzichtig
Afhankelijk van de maatschappij waar u uw auto heeft verzekerd kan dit dus betekenen, dat ruitherstel -of -reparatie straks helemaal niet of anders wordt vergoed, dan voorheen. Zelfs wanneer uw eigen dealer de reparatie uitvoert. Het kan dus verstandig zijn voorzichtig te zijn met het snel geven van een reparatieopdracht. 

Nog niet alle autoverzekeraars.
De maatregelen worden gelukkig nog lang niet door iedere autoverzekeraar ingevoerd. Maar om teleurstellingen te voorkomen kan het raadzaak zijn, voordat u opdracht geeft tot ruitreparatie, eerst even te overleggen welke gevolgen dat in uw geval heeft. 

Groene kaart
En wanneer snel overleg even niet mogelijk is, laat dan de reparatie altijd uitvoeren door een van de herstelbedrijven die genoemd staan op uw groene kaart. Dat geeft de meeste zekerheid. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 01-06-2010. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.