Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

De zorgverzekeringen in 2010

Per 1 januari 2010 heeft de overheid de inhoud van de (verplichte) Basisverzekering iets aangepast. Voor de zorgverzekeraars is dat reden geweest ook hun premies en voorwaarden voor 2010 aan te passen.
Voor veel consumenten is dat vaak reden om zich nog eens extra goed te verdiepen in de eisen die aan de eigen zorgverzekering moeten worden gesteld. En om dan eventueel alsnog te wisselen van zorgverzekeraar. Voor de duidelijkheid, ook al zou u minder gezond zijn, iedere zorgverzekeraar is verplicht u voor de basisverzekering te accepteren. Voor de aanvullende verzekeringen ligt dat vaak anders. Het is dus wel zaak voorzichtig te zijn met opzeggen. In deze nieuwsbrief praten wij u in ieder geval even bij over de zorgverzekering in 2010.

Wijzigingen basisverzekering per 2010
De wijzigingen in de basisverzekering per 2010 bestaat uit een aantal beperkingen en toevoegingen. Zo wordt de vergoeding voor Acetylcysteïne (middel voor slijmoplossing) gestopt, maar wordt de vergoeding voor een Mandibulair repositie apparaat (hulpmiddel bij ademhalingsmoeilijkheden) toegevoegd. Daarnaast worden de eigen bijdragen voor kraamzorg en zittend ziekenvervoer verhoogd en worden orgaantransplantaties buiten Nederland/EU uitgesloten. Ook het eigen risico gaat met eur.10.00 per jaar omhoog. Wanneer u juist deze behandelingen van belang vindt kan het zinvol zijn op zoek te gaan naar een verzekeraar die via aanvullende dekking juist deze onderdelen verzekert.

Wisselen van verzekeraar
Wie overweegt om van zorgverzekeraar te veranderen doet dat dan ook vaak niet vanwege de premiehoogte maar meer vanwege de gewenste dekking. 
Maar een argument dat ook steeds vaker een rol speelt is de manier waarop de zorgverzekeraar met u communiceert. Sommige verzekeraars hebben hun administratieve processen dermate slecht op orde, dat antwoorden soms lang uit blijven. Er zijn gevallen bekend van verzekeraars waar correspondentie 'verdwijnt' en van verzekeraars die verzoeken om vergoeding op onredelijke gronden afwijzen. Onvrede met de huidige zorgverzekeraar is dan ook het meest gehoorde argument om te wisselen. 

Voorzichtig
Mocht u van zorgverzekeraar willen wisselen, dan moet u de opzegging bij uw huidige verzekeraar wel voor 1 januari hebben doorgegeven. Let er daarbij op dat u tijdig een nieuwe zorgverzekering heeft afgesloten en ook bent geaccepteerd. Zorgverzekeraars hebben wel een acceptatieplicht voor de basisverzekering maar niet voor aanvullende verzekeringen. Steeds meer verzekeraars kennen inmiddels acceptatiegrenzen voor de meer luxe aanvullende verzekeringen. Mensen met een minder goede gezondheid kunnen dan bij een nieuwe verzekeraar voor de aanvullende verzekering worden geweigerd.

Ook als een zorgverzekeraar tussentijds de premie verhoogt of de dekking beperkt mag de verzekering – per die wijzigingsdatum – worden opgezegd. Waar u ook toe besluit: zorg dat u goed bent geïnformeerd, of laat u goed voorlichten. Wij helpen daar graag bij. Want het gaat niet alleen om de laagste premie, maar ook om de dekking. En is het niet de dekking die bepaalt of u beter kunt worden?


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 16-11-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.