Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Internet en financiële diensten. Zonder advies een gevaarlijke combinatie.

Internet heeft razendsnel een belangrijke plaats ingenomen in het leven van de consument.  Flatscreens, fototoestellen, speelgoed, op internet is vrijwel alles verkrijgbaar en......redelijk vergelijkbaar.

Niet alles via internet
En waar zaken niet goed vergelijkbaar zijn, kiezen we er vaak toch voor om het product eerst even te (laten) keuren. Auto's, huizen en zelfs gebruikte goederen via Marktplaats worden eerst aan een nader onderzoek onderworpen voordat tot aanschaf wordt overgegaan.
Op zich erg logisch. Je wilt toch immers niet alleen af gaan op de eigen mening van de verkoper?

En toch?
De rampen rondom dubieuze beleggingen (Palm Invest), hoge spaarrentes (Ice Save) en goedkope hypotheken (DSB) laten zien, dat we desondanks die mooie verhalen van de verkoper zo graag willen geloven. 
7% rendement. Gegarandeerd!
De allerlaagste hypotheeklasten.
De goedkoopste zorgverzekering.
Een prachtige bungalow in Spanje. Voor bijna geen geld.
En een gratis reisverzekering......
De mooie verhalen blijven.
Met soms wel heel erg vervelende gevolgen.

Of toch eerst advies?
Zelfs de wetgever onderkent het belang van onafhankelijk advies. Nog sterker, een paar jaar geleden is de wet er zelfs ingrijpend voor gewijzigd, alhoewel dat helaas uitsluitend geldt voor advisering bij financiële diensten, zoals hypotheken, verzekeringen, pensioenen en spaarproducten.
Voor u is het goed te weten, dat financieel adviseurs (zoals ook ons kantoor) uitsluitend nog adviserend mogen optreden wanneer de vakbekwaamheid en de integriteit aan vaste hoge eisen voldoet. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) ziet er zelfs strak op toe, dat de regels correct worden toegepast. 
Het is een waarborg om te voorkomen, dat consumenten al te makkelijk over gaan tot het nemen van een financiële beslissing, die vervelende gevolgen zou kunnen hebben.

Anders gezegd: u kunt vooraf precies weten of het mooie verhaal van de verkoper zelf wel of niet klopt. Want u hebt altijd de mogelijkheid eerst onafhankelijk advies te vragen. 
We maken graag tijd voor u vrij.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 05-11-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.