Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Premieverlaging overlijdensverzekeringen

Felle concurrentie tussen verzekeraars kan u voordeel bieden 
Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekeringsvorm waarbij u een bepaald kapitaal verzekert, dat direct beschikbaar moet komen na uw overlijden. Dit soort polissen wordt meestal gebruikt om nabestaanden verzorgd achter te laten. Vaak ook worden dergelijke polissen gekoppeld aan een hypotheek.
Ons kantoor werkt volledig onafhankelijk van verzekeringmaatschappijen. Dat zal u ongetwijfeld bekend zijn. En vanuit die onafhankelijke positie zien wij, dat er op dit moment een enorme concurrentiestrijd aan de gang is. Deze concurrentie heeft tot gevolg dat nieuwe overlijdensrisicoverzekeringen tegen een (veel) lagere premie worden aangeboden dan in het recente verleden. Premieverschillen komen voor tot zelfs 40%.

Het zou daarom best verstandig kunnen zijn eens na te gaan of het vervangen van 'oude' overlijdensrisicoverzekeringen voor u voordeel kan opleveren. Er moeten echter wel een paar kanttekeningen bij worden geplaatst.

  • Leeftijd
    Toen destijds uw overlijdensverzekering werd afgesloten werd de premie gebaseerd op de toen geldende leeftijd. Een eventueel nieuwe overlijdensverzekering wordt vastgesteld o.b.v. uw huidige leeftijd. Dat kan het voordeel kleiner maken.
  • Gezondheid
    Wanneer sinds het eerder afsluiten van uw overlijdensverzekering uw gezondheid is verslechterd, is het denkbaar dat een nieuwe verzekeringmaatschappij daardoor een hogere premie zal gaan berekenen.
  • Hypotheek
    Wanneer uw huidige overlijdensverzekering is 'meeverbonden' met een hypotheek, is toestemming nodig van de betrokken bank om de verzekering te wisselen. 
  • Pensioen
    In bepaalde gevallen is de overlijdensverzekering onderdeel van een pensioenovereenkomst. In dergelijke gevallen is toestemming nodig van alle betrokken partijen

Indien u dus beschikt over een overlijdensrisicoverzekering die u in de afgelopen 10 jaar heeft afgesloten dan is het zeker zinvol om te onderzoeken:

  • Is er premievoordeel te behalen door de verzekering nu opnieuw af te sluiten
  • Is toestemming nodig van andere partijen
  • Belangrijk ook: is de polis nog passend. Kloppen de verzekeringsvorm, de looptijd en de hoogte van het kapitaal nog wel
  • En vooral: is het verantwoord om dat nu te doen! Want we dienen er wel voor te zorgen, dat de nieuwe overlijdensverzekering door de nieuwe verzekeraar is geaccepteerd voordat de oude wordt opgezegd! 

Al met al geen eenvoudige materie. Niettemin kan het interessant zijn ook voor u te onderzoeken of voordeel verantwoord te behalen valt.
Belt u even? Dan gaan we graag voor u aan het werk.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 16-10-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.