Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Hogere garantie nieuwbouwhypotheek gewenst

Alle nieuwbouwwoningen zouden onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) moeten vallen. Kan dat niet, dan moet de NHG-grens minimaal opgetrokken worden tot eur.500.000.-- Met de huidige crisismaatregelen van het Kabinet komt de bouw van nieuwe woningen niet echt op gang.
Dat zeggen de bouwondernemingen en de projectontwikkelaars van brancheorganisatie NVB.

Minder verkoop
De verkoop van nieuwbouwwoningen ligt op dit moment op zo'n 1300 per maand. Begin dit jaar was dat zelfs nog maar 1100 per maand. En dat terwijl in een gezonde woningmarkt zo'n 4000 nieuwbouwwoningen per maand verkocht zouden moeten worden. De huidige stimuleringsmaatregelen sorteren dan ook nauwelijks effect.

NHG
Het Kabinet heeft onlangs besloten de NHG-grens te verhogen van eur.265.000 naar eur.350.000. Deze NHG beschermt kopers en geldverstrekkers tegen verlies bij gedwongen verkoop. Maar kennelijk is dat onvoldoende om het vertrouwen van consumenten te vergroten.

NVB
Volgens de NVB hebben consumenten en banken nog meer bescherming nodig. Veel bouwprojecten stranden omdat minder dan 70% van de huizen wordt verkocht. Met dergelijke percentages krijgen de bouwers hun projecten niet gefinancierd, met als gevolg, dat hele nieuwbouwprojecten afgeblazen worden.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 29-09-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.