Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Steeds minder inleg bij bedrijfssparen

Werknemers hebben vorig jaar minder geld ingezet op rekeningen voor spaarloon of levensloop. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Levensloop
In 2006, het eerste jaar van de levensloopregeling, werd nog 914 miljoen ingelegd. Maar in 2008 was dat inmiddels gedaald tot 783 miljoen. De gemiddelde inleg was afgelopen jaar eur.2.900 per deelnemer.  Het aantal deelnemers bleef met 271.000 vrijwel gelijk.

Spaarloon
Op spaarloonregelingen werd in 2008 ruim 1 miljard ingelegd. Een achteruitgang van 7% t.o.v. 2007. Gemiddeld werd op spaarloonrekeningen eur.313 ingelegd.

Commentaar
De teruggang is opmerkelijk. Zeker wanneer in ogenschouw wordt genomen, dat de netto gegarandeerde rendementen bij de spaarloonregeling bijzonder hoog zijn, zou je, juist in deze tijd, mogen verwachten, dat steeds meer werknemers kiezen voor deelname aan een spaarloonregeling.

Nog even de spelregels:
De werknemer legt maximaal eur.51.-- per maand in, ofwel maximaal eur.613.-- per jaar. Die inleg verlaagt het bruto inkomen, zodat de netto investering veel lager is. Na 4 jaren mag de werknemer de inleg, inclusief bijgeschreven rente, weer opnemen. Maar dan volledig belastingvrij.

In een voorbeeld:
Spaarbijdrage in een jaar bruto 613.00. (Bij minimaal 33,5% belastingdruk 'kost' dat slechts eur.407.64 netto inkomen). Rentevergoeding (stel) 3% per jaar. Dan is na 4 jaren beschikbaar eur.689.94, welk bedrag belastingvrij mag worden opgenomen. De investering van netto eur.407.64 is daarmee belastingvrij gegroeid met eur.282.30. Een rendement van 69% in 4 jaar tijd.
Er zijn zelfs mogelijkheden om tussentijds belastingvrije opnamen te doen.
Ook al zijn voor iedere werknemer de omstandigheden verschillend, je zou bijna mogen zeggen, dat wie niet mee doet aan een spaarloonregeling zichzelf te kort doet.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 18-08-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.