Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Steeds vaker beroep op rechtsbijstand

Met name de huidige kredietcrisis blijkt te zorgen voor een sterke toename van het aantal aanvragen voor rechtsbijstand.

Meer arbeidszaken
Rechtsbijstandverzekeraars noteerden in het eerste kwartaal van 2009 een explosieve toename van het aantal arbeidszaken. In totaal werden 26.000 zaken gemeld, ruim twintig procent meer dan in het vorige kwartaal en zelfs veertig procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar(!)

Ontslagen
Om de kredietcrisis te lijf te kunnen gaan nemen bedrijven steeds ingrijpender maatregelen. Zo ontslaat bijna veertig procent als gevolg van de crisis personeel. “Ontslagen leiden tot juridische geschillen en veel mensen doen dan een beroep op de juridische expertise van hun rechtsbijstandverzekeraar”, zegt statisticus Cataline Mesina. 

Aanpassing kantonrechtersformule
Naast de recessie dragen ook andere ontwikkelingen volgens haar bij aan de stijging, waaronder de aanpassing van de kantonrechtersformule, die wordt gebruikt om de vergoeding bij ontslag te berekenen. Doordat in de nieuwe formule minder gewicht wordt toegekend aan het aantal dienstjaren, wordt de ontslagvergoeding over het algemeen lager, met name voor jongere werknemers en dat kan aanleiding zijn om juridisch advies te vragen. 

Minder verkeerszaken

Overigens daalde het aantal verkeerszaken met zes procent en het aantal letselzaken zelfs met elf procent ten opzichte van een kwartaal eerder”, aldus Mesina.

Weliswaar beschikken steeds meer mensen over een adekwate rechtsbijstandverzekering, het aantal arbeidsclaims is veel harder gestegen. En dat is een ronduit zorgelijke ontwikkeling.

Commentaar:
De gezinsrechtsbijstand mag zich al jaren aaneen verheugen in een toenemende belangstelling. Terecht, zo blijkt nu. Veel verzekerden kunnen (een deel van) hun problemen zo afwentelen op een verzekeringmaatschappij. En daar zijn ze ook voor: het dragen van risico's.
Mocht u nog niet over een rechtsbijstandverzekering beschikken, dan kan nu misschien het moment zijn daar serieus over na te denken. Een telefoontje naar ons kantoor is voldoende.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 17-07-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.