Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Ik ga op reis en neem mee...

Hoeveel bagage neemt u mee? 
Ongetwijfeld heeft u dit spelletje wel eens gespeeld. ’s-Avonds voor de tent, het huisje of de caravan. ‘Ik ga op reis en ik neem mee: een zwemband, een koffer, mijn golfclubs, een tennisracket...’, vul maar aan. Een leuk spelletje waarbij een goed geheugen zeker van pas komt. Verbazend vaak om te zien hoe goed het geheugen van de kinderen is, vindt u niet? En vooral ook verbazend om te zien hoeveel je mee kunt nemen...

Laat uw bagage niet alleen aan uw reisverzekering over 
De meeste mensen sluiten voor hun vakantie een reisverzekering af. Juist vanwege de mogelijke risico's op schade aan de reisbagage. Daarmee zijn veel voorkomende vakantierisico’s en schade die niet op een ‘normale’ verzekering zijn gedekt doorgaans redelijk goed verzekerd.

Verzekeraars stellen meer eisen
Sinds een paar jaar hebben alle reisverzekeraars op hun reisbagagedekking het zogenaamde zorgvuldigheidscriterium of de voorzichtigheidsbepaling opgenomen. Daarmee geeft men aan dat niet alle schades zomaar meer onder de reisbagage-dekking vallen en dat van de verzekerde zelf ook de nodige voorzichtigheid mag worden verwacht. Als u bijvoorbeeld tijdens uw strandvakantie gaat zwemmen en al uw kostbare spullen een uur lang onder een handdoek onbeheerd op het strand achterlaat kunt u er natuurlijk op wachten dat u bij terugkomst alleen de handdoek nog terugvindt. Of als u een flinke wandeling gaat maken en in de auto op de voorstoel de fotocamera en op de achterstoel de MP3-spelers van de kinderen laat liggen...

Zulke schades zijn natuurlijk makkelijk te voorkomen. Vandaar dus het genoemde zorgvuldigheidcriterium. In dat criterium staat dat er geen recht is op uitkering als verzekerde ter voorkoming van verlies of diefstal of beschadiging niet de normale voorzichtigheid in acht heeft genomen en onder de gegeven omstandigheden beter andere maatregelen had kunnen treffen.
Maar er staat ook in dat er, in geval van diefstal van geld, kostbaarheden en reisdocumenten, géén dekking is als deze zaken onbeheerd in niet deugdelijk afgesloten ruimten zijn achtergelaten. Voor diefstal uit motorrijtuigen geldt vaak nog de bepaling dat er geen dekking is als er geen sprake is van braak aan de auto en als de goederen van buitenaf zichtbaar waren.

De toedracht van geclaimde schades is niet altijd zo helder als de voorbeelden in dit artikel. De verzekeraars zullen bij iedere schade daarom kijken of er aan de bepalingen is voldaan. Is dat niet het geval, dan is er geen dekking en moet de verzekerde de schade voor eigen rekening nemen. De schade had immers voorkomen kunnen worden. Ongetwijfeld overbodig maar daarom dus toch onze tip aan u: laat ook tijdens uw vakantie niet uw voorzichtigheid varen en wees ook dan zorgvuldig met uw bezittingen.

Hobbyartikelen op reis 
De meeste mensen nemen ‘normale’ bagage mee op vakantie. Wat is normale bagage? De koffer met kleding, de foto- en filmcamera, strandtennisset, dat soort dingen. Met inachtneming van de hiervoor genoemde zorgvuldigheid is deze bagage dus prima verzekerd op een reisverzekering.

Maar hoe zit het met bijzondere hobbyartikelen? Zoals een professionele duikuitrusting. Een dure golfset of uitgebreide kampeeruitrusting. Neemt u dergelijke zaken mee op reis dan bestaat er op een reisverzekering niet altijd dekking. Daarvoor kunt u een speciale verzekering afsluiten. De ene verzekeraar noemt dit een hobbyartikelenverzekering, de ander een recreatiegoederenverzekering. Voordeel van zo’n verzekering is dat uw uitrusting vaak ook buiten de vakantie om, bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd of training, is verzekerd.

Maar nóg belangrijker is.....
Op een reisverzekering kunt u dekking krijgen voor ongevallen, medische kosten, buitengewone kosten, hulpverlening en natuurlijk reisbagage. Alhoewel veel mensen de reisverzekering sluiten voor het bagagedeel zijn de andere dekkingsonderdelen eigenlijk nog belangrijker.

Medische kosten
Zo zijn er bijvoorbeeld veel landen waar de kosten van medische verzorging vele malen hoger zijn dan in Nederland. Bent u in zo’n land en zou u in een ziekenhuis moeten worden opgenomen, dan bestaat de kans dat uw zorgverzekering niet alle medische kosten vergoedt. In dat geval is het dekkingsonderdeel ‘medische kosten’ er om bij te springen. Daarbij kan het goed zijn eens na te gaan hoeveel dekking uw zorgverzekering in buitenland geeft. Een vergoeding van 100% betekent in praktijk, dat men net zoveel zal vergoeden alsof de behandeling in Nederland zou hebben plaatsgevonden. En stelt u zich dan eens voor, dat de werkelijke kosten hoger uitvallen. Bijvoorbeeld door opname in een buitenlandse prive-kliniek......

Steeds meer mensen ondernemen een spannende vakantie. Een woestijntocht, een klimvakantie in de bergen, raften, het kan niet gek genoeg. De risico’s van dergelijke vakanties zijn groter, al is het maar omdat bij een ongeluk hulpverlening niet altijd even snel en gemakkelijk ter plaatse kan komen. Dan kunnen de kosten van reddings- en opsporingsacties enorm oplopen. Kosten die uiteindelijk aan de pechvogel in rekening worden gebracht. Ook voor dergelijke risico’s sluit u een reisverzekering.
 
Dus.......
Wanneer u straks op vakantie gaat, neem dan even met ons contact op. Wij regelen uw reisverzekering direct. Zodat u zorgeloos op vakantie kunt gaan.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 21-04-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.