Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Als wij u mogen adviseren...

Het zoeken naar en vinden van het juiste financiële product moet zorgvuldig gebeuren. Er zijn doorgaans grote belangen mee gemoeid, zoals de financiële verzorging van uw oude dag, het verzorgd achterlaten van nabestaanden of de financiering van een huis.

Als wij u hierbij mogen adviseren dan doen wij dat zeer zorgvuldig. Niet zelden krijgen wij achteraf als reactie van onze cliënten te horen het adviesproces toch uitgebreider was dan men vooraf dacht. Misschien denkt u na het lezen van deze nieuwskrant wel hetzelfde!

 
Oriëntatie en inventarisatie 
 
Wij starten met een kennismakings- of oriëntatiegesprek. Hierbij gaan wij kort in op de directe aanleiding voor het gesprek. Wij lichten de werkwijze van ons kantoor toe. U ontvangt van ons een dienstenwijzer met de belangrijkste gegevens van ons kantoor. Vooraf maken wij duidelijk wat wij voor u kunnen betekenen ten aanzien van uw concrete vraag, en op welke wijze wij voor onze dienstverlening worden beloond.

Om tot een verantwoord advies te komen hebben wij veel informatie en gegevens van u nodig. In een of meerder gesprekken verzamelen wij deze noodzakelijke gegevens. Zo is het van belang te weten wat voor doelstellingen u heeft: wat wilt u bereiken, binnen welke periode, welke relevante veranderingen kunt u verwachten. Maar ook is het voor ons van belang te weten over welke kennis en ervaring u reeds beschikt. Zo kunnen wij u passender informeren over de eventuele risico’s die aan een bepaald product zijn verbonden. Nog een punt van belang is uw financiële positie: heeft u financiële verplichtingen en welke ruimte is er voor het eventueel aangaan van nieuwe verplichtingen. Hierbij houden wij bijvoorbeeld ook rekening met zaken als inflatie. Tot slot zullen wij met u doornemen welke risico’s u bereid bent zelf te nemen, en welke maar beter kunnen worden uitbesteed – bijvoorbeeld door middel van een verzekering.

Analyse 
 
Tijdens de gesprekken die wij hiervoor met u hebben gevoerd hebben wij veel informatie verzameld. Aan de hand van deze informatie gaan wij nu de criteria bepalen waaraan de financiële producten moeten voldoen, willen deze passen bij uw situatie en de door u geformuleerde doelstellingen.

Het financiële product dat u eventueel aanschaft zal vaak een looptijd hebben van meerdere jaren. Gedurende deze jaren kunnen bij u wijzigen plaatsvinden rondom uw gezin, werk, gezondheid, vermogen etc. Het is daarom belangrijk na te gaan welke eisen gesteld moeten worden aan de mogelijkheid om dat financiële product tussentijds te kunnen aanpassen. Ook kijken wij naar de fiscale regels die van invloed kunnen zijn op het uiteindelijke bedrag dat u met de eventuele aanschaf van een financieel product overhoudt. Daarbij letten wij in deze analyse specifiek op uw actuele en voorzienbare toekomstige fiscale situatie en de specifieke fiscale gevolgen van de voor u relevante financiële producten.

Verschillende aspecten kunnen per soort financieel product het rendement beïnvloeden. Wij maken daarom een overzicht van aspecten die invloed kunnen hebben op het rendement en dus bepalend kunnen zijn voor het uiteindelijk door ons aan u te adviseren financiële product. Aan de hand van de inventarisatie en de analyse maken wij standaard een overzicht van drie verschillende financiële producten. Daarbij informeren wij u over de achtergrond, risico en werking van elk van deze producten, het per product te bereiken doelkapitaal, de risico’s en globale maandlasten.

Ons advies 
 
Op basis van onze gesprekken, de inventarisatie en de analyse zijn wij in staat u een advies te geven. Dit advies moet zodanig zijn dat dit aansluit bij uw wensen en situatie. Wij geven aan in welke mate opvolging van dit advies er toe zal leiden dat u de door u geformuleerde doelstelling kunt realiseren.

Wij presenteren u de verschillende mogelijkheden waarmee u uw doelstelling kunt realiseren en per mogelijkheid lichten wij de cijfermatige uitwerkingen toe. Daarbij controleren wij of ons advies voor u voldoende duidelijk is en of u de consequenties hiervan overziet. Uiteraard mag u van ons een motivatie verwachten van ons advies: wat zijn onze belangrijkste afwegingen geweest en hoe sluit het aan bij uw wensen, behoeften en kenmerken. U ontvangt uitgebreide informatie over het door ons geadviseerde financiële product en wij overhandigen u de offerte, polisvoorwaarden en de Financiele bijsluiter (indien van toepassing). Wij streven ernaar dat u vervolgens rustig de tijd neemt om de informatie door te nemen en eventuele resterende vragen aan ons kunt stellen.

Vaktermen 
 
Financieel product
Vooral als het gaat om een hypotheek of een levensverzekering is een uitgebreid adviesproces, zoals in deze nieuwskrant omschreven, noodzakelijk. Uiteraard gaan wij ook grondig te werk bij het adviseren over bijvoorbeeld een autoverzekering, maar daar speelt een aantal zaken, zoals fiscale consequenties, beleggingsrisico’s en dergelijke niet of minder.
 

Als wij u dus mogen adviseren..... Dan doen wij dat heel zorgvuldig.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 20-02-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.