Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Geen hogere AOW-leeftijd

Een stapsgewijze verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 krijgt van de regeringspartijen voorlopig geen politieke steun. Voor het kabinet zou dit één van de mogelijkheden zijn om geld te besparen en zo de financiële crisis het hoofd te bieden. Volgens de coalitiepartijen moet vooral gewerkt worden aan het aan de slag helpen van zoveel mogelijk mensen tot 65 jaar. 
 
Voorstel

Lange tijd was D66 de enige partij die zich uitsprak voor een hogere pensioenleeftijd. Afgelopen dinsdag kwam de VVD met een plan de oudedagsvoorziening te flexibiliseren. De partij wil de AOW later laten ingaan voor mensen die op hun 65e jaar nog geen veertig jaar hebben gewerkt.

Het kabinet voelde tot op heden niets voor aanpassingen aan de AOW. Maar de huidige slechte economische omstandigheden en de miljardensteun aan de financiële sector maken het voor het kabinet noodzakelijk alle alternatieven open te houden. 

Alternatieven
Een groep topambtenaren zet momenteel alle mogelijke maatregelen op een rij. Voor het kabinet is daarbij niets uitgesloten, ook politiek zeer gevoelige onderwerpen als een hogere AOW-leeftijd en de aftrekbaarheid van hypotheekrente.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 09-02-2009. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.