Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Fraude aan de pinautomaten

Criminelen hebben nu een nieuwe methode ontdekt om pinpassen afhandig te maken. Daartoe wordt de invoergleuf van de pinautomaat voor een gedeelte afgeplakt met zgn. 'röntgenfotopapier', dat vrijwel onzichtbaar op de rand van de invoergleuf kan worden aangebracht. Het papier heeft maar 1 doel en dat is het tegenhouden van de ingevoerde pinpas.

Klant kan niet pinnen
Zodra een consument de pinpas invoert, wordt door de pinautomaat, net als anders, de pinpas 'opgenomen'. Het onzichtbare papier zorgt er echter voor, dat de pinpas niet ver genoeg naar binnen kan om gelezen te worden. Met als gevolg, dat er geen geld gepind kan worden. Belangrijker is echter, dat de pinautomaat, door het geplakte papier, de pinpas ook niet automatisch kan teruggeven. En vanaf dat moment lijkt het er op, dat de pinautomaat de pinpas heeft 'ingenomen'.

Hulp wordt aangeboden
De crimineel, die van een afstand heeft toegekeken, komt precies op dat moment de klant even 'helpen'. Hij heeft het 'al vaker meegemaakt'. Als oplossing wordt aangeboden op 'cancel' te drukken en gelijktijdig de pincode in te voeren. Nadat ook dat (uiteraard) niet werkt, blijft voor de klant niets anders over, dan zonder pinpas en zonder geld naar huis te gaan.

Pincode gestolen
Nadat de klant is verdwenen, haalt de crimineel het röntgenpapiertje met de vastgehouden pinpas voorzichtig uit de invoergleuf. Doordat hij tijdens het 'helpen' tevens de pincode heeft kunnen onthouden, wordt direct daarna, en daarna dagelijks, het maximum gepind.
Net zo vaak totdat de klant de diefstal ontdekt en de pinpas laat blokkeren.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-12-2008. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.