Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Bespelen van zoekmachines

Zoekmachines
Uw website is één van de ruim tienduizend financiële websites op het internet. En iedere financieel dienstverlener wil graag zijn eigen website op eerste pagina's zien terugkomen. Aangezien er bij zoekmachines steeds maar ruimte is voor zo'n 10 websites per pagina, zult u begrijpen, dat het een utopie is om steeds hoog te kunnen scoren. Tenzij u er omvangrijk in wilt investeren. Maar we gaan er van uit dat dit niet uw bedoeling is.

Toch hoog scoren?
De zoekmachines hanteren redelijk vaste richtlijnen om iedereen gelijke kansen te geven af en toe op de eerste pagina's te kunnen staan. Het aanpassen van uw website aan die richtlijnen zal er dus voor zorgen dat uw website vaker zal scoren. Niet 'constant' maar wel 'vaker'.

U kunt dit beïnvloeden als volgt:  

  1. Probeer het gebruiken van 'frames' te voorkomen. Zoekmachines kijken daar moeilijker doorheen. U kunt zien of uw website in 'frames' is gebouwd door ijn uw website een willekeurige button aan te klikken. Wordt daarna het hele scherm 'ververst' dan 'zit u goed'. Wordt alleen het contentdeel ververst, dan is uw website helaas waarschijnlijk in frames gebouwd.
  2. Zorg voor een 'sitemap' op uw website. En meld die aan bij de zoekmachines. De zoekmachines zullen dan al die pagina's opnemen als mogelijke keuzes, waardoor uw pagina's vaker zullen scoren.
  3. Meld ook de website aan bij de zoekmachines. Dat gaat vlugger dan afwachten tot het moment waarop de zoekmachines uw website 'vanzelf' een keer hebben gevonden.
  4. Vraag andere bedrijven om de naam van uw website op hun eigen website te plaatsen. Zoekmachines houden van dit soort 'verwijzingen'. Hoe meer hoe beter.
  5. Zorg ervoor, dat ieder scherm in uw website een eigen en duidelijke 'paginatitel' heeft.  In de beheeromgeving van uw website zult u dat kunnen instellen.
  6. Veel beheersystemen hebben daarnaast ook de mogelijkheid extra informatie toe te voegen voor zoekmachines, die niet zichtbaar zijn voor de consument. U kunt bij 'verzekeringen' bijvoorbeeld 'lage premie',  in voeren en 'de laagste premie van Nijmegen'. Op die manier kunt u beter inspelen op datgene wat consumenten als mogelijke 'zoekopdracht' invoeren.
  7. Zorg ervoor, dat de inhoud van deze extra zoekmachinevelden wel te maken heeft met de betreffende pagina. Voer dus geen hypotheekinformatie in op pagina's over zorgpolissen e.d. En geen informatie over autoverzekeringen op pagina's over woonverzekeringen. 

Beter scoren hoeft dus niet moeilijk te zijn. Het is een kwestie van rekening houden met de richtlijnen van zoekmachines. 

Niettemin, de hoogste score bereikt u via uw eigen relaties. Daarover meer in de volgend email.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 25-11-2008. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.