Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Vermogen ABP en PGGM weer op peil

Door slechte beursresultaten en dalende koersen daalde, een aantal jaren geleden, het eigen vermogen van veel pensioenfondsen tot een dermate laag niveau, dat het noodzakelijk werd versterking te zoeken via premieverhogingen. ABP en PGGM namen destijds bovendien nog de beslissing de jaarlijkse stijging van de reeds ingegane pensioenen te schrappen.

Halfjaarcijfers
19 Juli jl. presenteerden beide pensioenfondsen echter glanzende halfjaarcijfers. De rendementen op beleggingen in aandelen maakten de geringe verdiensten op obligaties meer dan goed.

Indexering

Beide fondsen hebben nu een dekkingsgraad van ongeveer 150%, terwijl dat enige jaren geleden nog maar 105% was. Het ABP is dan ook van plan, als het gunstige beeld eind 2007 nog steeds zo is, de lopende pensioenen te indexeren met ongeveer 2%. Ook PGGM blijkt erg tevreden te zijn, maar wil nog niet zeggen of dit gaat betekenen, dat hun pensioengerechtigden hogere pensioenen tegemoet kunnen zien. De afgelopen jaren bleef verhoging van lopende pensioenen uit, omdat de pensioenfondsen tekorten moesten wegwerken.

ABP is met 215 miljard euro aan beleggingen het grootste pensioenfonds van Europa en het derde van de wereld. PGGM beheert 85,5 miljard euro aan pensioengelden, maar geldt als een van de sterkste spelers in Europa.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 25-07-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.