Home

Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 045-5740878
  • info@vdlaarwonen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Regels overstappen zorgpolis gewijzigd

Minister Hoogervorst heeft onlangs een wetsvoorstel ingediend, waarbij de problemen tijdens het wisselen van zorgverzekering voorkomen kunnen worden. De Tweede Kamer heeft dit wetsvoorstel inmiddels goedgekeurd.

Nieuwe spelregels

Opzeggen van een zorgverzekering moet nu gebeuren voor 31 december van het oude jaar. Aanmelden voor een nieuwe zorgverzekering kan dan plaatsvinden ergens in de nieuwe maand januari.
Daarna geeft de nieuwe zorgverzekeraar met terugwerkende kracht dekking per 1 januari. Het maken van een nieuwe keuze kan daarmee uitgesteld worden tot uiterlijk 1 februari van het nieuwe jaar.

Reden:

Met de nieuwe regeling wordt voorkomen, dat er misverstanden ontstaan over de vraag of de premie voor januari nu aan de ene of aan de andere zorgverzekeraar overgemaakt dient te worden. Ook zorgt de nieuwe regeling ervoor, dat de duur van de polis gelijk gaat lopen met het kalenderjaar. En bovendien wordt hiermee voorkomen dat zorgverzekeraars over en weer al betaalde vergoedingen moeten verrekenen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 13-12-2006. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.